Klimaløsninger til det danske erhvervsliv

Varmepumper og klimaanlæg

Dansk Klima Center leverer alle løsninger indenfor komfortkøl – lige fra varmepumper til større klimaanlæg, som kan bruges både til opvarmning og til nedkøling af lokaler.

Vi leverer varmepumper og klimaanlæg til brancher og har kunder som tankstationer, kontorer, detail, blomsterbutikker, restauranter, hoteller, værksteder, laboratorier, klinikker, hospitaler og institutioner.

Vi hjælper blandt andet med:

  • Vejledning i klimaløsninger
  • Dimensionering af anlæg
  • Montering og idriftsætning af nye anlæg
  • Lovpligtig service samt fejlfinding på nye såvel som gamle anlæg

 

Varmepumper
Varmepumper er et smart alternativ til aircondition, da de både kan varme eller køle.

Varmepumper er energibesparende og man kan opnå store besparelser på varmeregningen da virkningsgraden (SCOP) typisk ligger på omkring 5 (1 kWh el giver 5 kWh varme). Varmepumper anvendes ofte til steder som mindre kontorer, skoler, lagerlokaler m.m., eller i private hjem eller sommerhuse.

Klimaanlæg
Dansk Klima Center leverer alle typer af klimaanlæg. Vi kan lave løsninger af en hver art, uanset om drejer sig om mindre singlesplit løsninger eller store multisplit-systemer. Som distributør af Samsung benytter vi ofte løsninger fra Samsungs sortiment, men vi benytter også andre mærker, hvis vores kunder har et ønske om dette eller løsningen er bedre egnet til den givne opgave.

For at få den rigtige klimaløsning, er det vigtigt, at afdække behovet før man vælger en klimaløsning og derfor foretager vi altid en opmåling således, at vi sikrer en korrekt dimensionering af anlægget.

Klimanlæg bruges både til opvarmning eller nedkøling af lokaler, men kan også kombineres med blandt andet friskluftindtag hvilket sikrer et godt indeklima, der skaber de bedste betingelser for virksomhedens medarbejdere.

Klimaanlæg bruges ofte da det er en billigere løsning end ventilation samtidig med, at styringsmuligheder er mere mangfoldige og fleksible. Dette kommer sig af, at store ventilationsanlæg ofte er central styret og derved påvirkes større arealer og flere brugere ad gangen.

I vores klimaanlæg er opbygningen således, at hvert klimapunkt (fordamper) som udgangspunkt styres individuelt. Herfra er det så muligt at bygge styringen op så anlægget styres i zoner(grupper af fordampere) eller helt centralt (hele anlæg), hvis man ønsker dette.

Vi kan levere alt fra tidsstyring, tilstedeværelsesstyring (PIR), on/off styring eller ekstern styring, til opkobling til MODbus og KNX eller simpel on/off styring, feks. Igennem et GSM modul. Ved MODbus/KNX vil alle anlæggets data kun fjernlæses og parametre ændres. Vores leverandør tilbyder også deres eget centrale driftsystem. Det er specielt fordelagtigt ved større anlæg, hvor kunden ønsker hands-on på drift og vedligeholdelse.