Klimaanlæg til butik - garanteret godt indeklima

Hos Dansk Klima Center leverer vi alle løsninger indenfor klimaanlæg til butikker. Med over 40 års erfaring med levering og montering af klimaanlæg til butikker er vi eksperter i alt fra små varmepumper til store systemer med klimaanlæg. Vores butikskunder spænder fra den lille blomsterhandler til store kædebutikker.

Vi hjælper blandt andet med:

  • Vejledning i klimaløsninger
  • Dimensionering af klimaanlæg
  • Montering og idriftsætning af nye klimaanlæg
  • Lovpligtig service samt fejlfinding på nye såvel som gamle anlæg

 

Hvorfor er et godt indeklima vigtigt?

Et godt indeklima er vigtigt både for kundeoplevelse og medarbejdernes trivsel. 

For kunderne er det vigtigt at få en god oplevelse med et behagelig indeklima så snart de træder ind af døren, idet shoppingoplvelsen forringes hvis de oplever at have det enten for varmt eller for koldt og derved bruger de mindre tid i butikken.

Indeklimaet har også stor indflydelse på både trivsel og arbejdsmotivation for medarbejdere. Et dårligt indeklima på arbejdspladsen medføre et dårligere arbejdsmiljø, reduceret performance og øger risikoen for sygefravær. 

Derudover foreligger der nogle retningslinjer om indeklima i butik fra arbejdstilsynet:

  • Temperaturen i en butik bør ligge mellem 20-22 grader og må ikke være under 18 grader, hvis der udføres stillestående arbejde eller arbejde med lille fysisk anstrengelse. Når der modtages varer, kan temperaturer ned til 10 grader accepteres, så længe det kun er kortvarigt. 
  • Ved høje udendørs temperaturer, må der forventes at temperaturerne kortvarigt kan overstige 25 grader inde i butikken. Så er det vigtigt at sørge for at de ansatte har adgang til vand og kan tage kortere pauser. 
  • Træk kan blandt andet opstå, når mange kunder går ind og ud ad døren til butikken. Det er ubehageligt at arbejde i træk, og kroppen reagerer ofte ved at spænde i musklerne. Det kan give muskelstivhed og spændinger i hele kroppen, der kan føre til ømhed i kroppen.

 

Hvad kan et klimaanlæg hjælpe med?

Når kunder går ind og ud af butikken kan temperaturerne variere ved åbning og lukning af døren. Et varmelufttæppe alene vil ofte have svært at vedligeholde et godt og stabilt indeklima og derfor et korrekt dimensioneret og monteret klimaanlæg i butikken ofte en nødvendighed. 

Klimaanlæg bidrager til at holde en stabil temperatur i butikken idet anlægget både kan køle og varme og flere indedele kan sikre at der tages højde for varierende temperatur rundt omkring i butikken. På udvalgte modeller kan der desuden tilsluttes 10-15% frisk luft, hvilket sikre en optimeret luftfugtighed, reduction i co2 niveaue samtidig med at filtrene i klimaanlægget mindsker snavs og støv i luften.

Med et fortrådet betjeningspanel kan klimaanlægget indstilles, så der tages højde for butikkens åbningstider samt minimeret driftomkostning da anlægget ikke vil køre unødigt når butikken har lukket. På den måde kan klimaanlægget altid sørge for at luften er frisk og indeklimaet behageligt i butikken. 

 

Besigtigelse og dimensionering

Hos Dansk Klima Center sikrer vi os altid, at vi kender butikkens behov, så vi kan levere en løsning, som passer til den pågældende butik. Derfor tager vi altid ud og måler op i butikken og snakker om de konkrete behov, så finder vi et klimaanlæg med specifikationer og dimensioner, der passer til butikkens behov. 

Hos Dansk Klima Center forhandler vi mange forskellige typer klimaanlæg og vi kan derfor tilbyde klimaanlæg til små butikker såvel som store supermarkeder. Vi kan blandt andet levere løsninger med centralstyring, tidsstyring, tilstedeværelsesstyring, tænd/sluk styring eller ekstern styring, hvor  alle klimaanlæggets data kan læses og ændres eksternt. Vi kan endvidere koble klimaanlægget op til at styres i zoner, så temperaturen i forskellige rum kan reguleres individuelt.

Kontakt os for en uforpligtende samtale