Lovpligtigt service eftersyn

Loven foreskriver, at alle anlæg med fyldning større end 1 kg HFC/HCFC eller andre ”ikke naturlige” kølemidler skal have et lovpligtigt service eftersyn mindst 1 gang om året. Alle anlæg med ”naturlige kølemidler” skal ligeledes have et lovpligtigt service eftersyn mindst 1 gang om året.

Derudover foreskriver loven, afhængigt af kølemiddelstype og fyldningsstørrelse, at der foretages 1 lækagekontrol årligt.

Lovpligtige service eftersyn udføres af en certificeret tekniker, som er ansat ved et certificeret kølefirma, hvor standarden indenfor DS/EN ISO 9001:2015 overholdes.

AKB-folder – 10 Kolde Hvad siger loven

 

Hvem må udføre lovpligtigt service eftersyn og reparationer?

Det er vigtigt, at man husker at det ikke er alle typer af installatører og teknikere, der må arbejde med alle størrelse fyldninger og typer af kølemiddel:

  1. KMO certificeret installatør – oftest en VVS’er eller elektriker der har taget et kursus således, at han må arbejde med kølemidler op til 2,5 kg.
  2. Køletekniker – 4 årigt uddannet tekniker der må arbejde med fyldninger der også er større end 2,5kg.

Hos Dansk Klima Center har vi kun køleteknikere ansat og vi må arbejde med alle størrelse fyldninger og typer af kølemiddel.

 

Vi kan tilbyde

I Dansk Klima Center kan vi som ISO 9001:2015 godkendt virksomhed tilbyde serviceaftaler på alle klima-, køle- og ventilationsanlæg – både dem vi selv har solgt og monteret samt eksisterende anlæg, som vi ikke har monteret. Alle service udføres af certificerede montører.

Vi anbefaler som udgangspunkt service 2 gange om året, da det sikrer en optimal drift. Samtidig med mindsker det risikoen for nedbrud på anlægget. Vi vurderer dog altid behovet for antallet af service eftersyn i samarbejde med vores kunder.

Som kunde hos Dansk klima Center sørger vi automatisk for at varsle et kommende lovpligtigt service eftersyn samt at forestå eftersynet og udbedre eventuelle reparationer efter aftale.

Kontakt os for et tilbud på en serviceaftale